tisdag 5 november 2013

Semester

Hej alla, nu ska jag försöka sammanfatta vår semester så här långt. Vi landade i torsdags efter en ganska ok flygresa. Efter vi landat fick vi stå över en timme i pass och visumkontroll. Vi fick senare reda på att dom inte klarade en sån stor anstormning...vi var det första stora plan som landat där och dom hade varit skeptiska till att det skulle funka ( tur att inte jag visste det innan)!!!! Landningen var lite jobbig pytteliten ö mitt i det stora havet och en kort landningsbana gjord av kullersten!!! Men framme är vi och det är verkligen en ö man får blandade känslor för. 
Sal är väldigt fattigt "',,,,,,,,ursäkta blev en liten paus här för Petri kommer min mohito 😄
Ok, fattigt mycket slum och för er som gillar godis så kan jag säga att här finns ingen. Vitt geggigt bröd och vitt ris men när man ser hur dom bor kan man ursäkta det och inse att dom gör så gott dom kan med vad dom har. Allt här är importerat och väldigt dyrt, köpte en glass idag och den kostade 40 kronor. Det finns inget att köpa mer än en massa trams som sköldpaddor i trä och afrikanska masker, eftersom man vet att det är vad dom lever av här så kommer det väl med några såna hem, dom är i alla fall inte så dyra.
Varit på en utflykt och badat i saltgruvorna, flöt som en kork 😄jättekul, ligger man på rygg så flyter tuttarna upp 😄försöker man få fötterna neråt så blir man som ett flöte med axlarna över vattnet 😄dessutom skulle man bli 10 år yngre så det är ju bra.
Hotellet är super och vi har ung 10steg från vår dörr tills stranden, maten är jättegod men mest fisk och skaldjur så ikväll har vi bokat bord på en köttresturang så Petri får lite god mat också. Klimatet är underbart med runt 30 grader dag som natt. Det blåser oftast en lätt vind som gör att det aldrig känns klibbigt . Stora vågor i havet och ca 27 grader så bada är kul 😄
Planen är att vi ska få vara med och se när sköldpaddorna tar sig ner i havet på turtle beach men har ännu inte lyckats få kontakt med en organisation som har hand om det. Hoppas verkligen för det skulle vara en upplevelse att få se. 
Återkommer med mer längre fram men blir nog dåligt med bilder för vi har väldigt begränsad internet här.





2 kommentarer:

Mia sa...

Va roligt och läsa om er resa! Härligt att det blev en bra resa. Kramar från oss

Anonym sa...

Skönt att ni trivs där en veka har ni till so bara njut sen blir det hemresa över kullerstnar och en trist molnig november. Mamma.